Onnellinen loppu ja kiitos seisoo

Meidän seminaaritalollemme tärkein todiste toimintamme toimivuudesta on onnellinen asiakas, jonka ehkä tapaamme vuosienkin kuluttua ja huomaamme kuinka hänen hankkimansa osaamisen kehittämisen menetelmät ovat tukeneet häntä seminaaripäivän jälkeenkin. Hän on ehkä selvinnyt monistakin haasteista, joita hänen tielleen on sattunut tai tarkoituksella vyörytetty.

Siinä missä länsimainen maailma uskoo usein siihen, että seminaarien, koulutuksen ja tiedon jaroad-sign-798175_960_720kamisen tarkoitus on sitouttaa ihminen yleiseen abstraktiin logiikkaan, prosessiin tai saksalaisittain “toimintatapaan, kulttuuriin tai alamaisuuteen”, itäinen ihminen, jolle jo pelkästään ilmansuunnat käsitteenä saattaa olla hankalia omaksua, osaa kuitenkin navigoida kaottisessakin ja epävarmassa maailmassa tavalla, joka ei onnistu siltä joka etsii vain logiikkaa ja selityksiä.

Meille seminaariosallistuja joka on selvinnyt globalisaation haasteiden myllerryksessä on onnistumisen symboli. Hän on ehkä matkallaan auttanut muutamaakin kollegaa tai kanssaihmistä jotka ovat taistelleet samanlaisten identiteettipoliittisten ongelmien ja haasteiden parissa. Ihminen kuitenkin lopulta voittaa, ja me uskomme ihmiseen.

Kiitämme kaikkia entisiä, nykyisiä ja tulevia asiakkaitamme, ja toivotamme kaikille kaikkea hyvää ja mielenkiintoista. Vaikka uskomme selviämiseen, emme kannusta ihmistä kärsimään selviämisen ihanuuden tavoittelun huumassa. Kannustamme ihmisiä pitämään huolen terveydestään, lepäämään ja huvittelemaankin tarvittaessa. Toivomme että asiakkaamme, seminaariyleisömme, saa mahdollisuuden sisäistää sen hyvän elämänohjeen, jonka mukaan ei tule surra ja uupua sen asian ääressä mitä ei voi muuttaa, ja toisaalta toivoa vain että kykenee tietämään mitkä ovat asioita, jotka ovat suopeita muuttamiselle ja mitkä taas panevat vastaan. Me haluamme auttaa tässä prosessissa niitä ihmisiä, jotka ovat joutuneet tiedonpoliittisten tyrannien tai vallanpitäjien hirmuhallinnon uhreiksi.

Katsomme huolestuneena maailman menoa ja kannustamme ihmisiä samoin avaamaan korvansa ja silmänsä, sillä sokeus ja kuurous, ja mielikuvituksen puute, ovat suurimmat uhat ja vaarat. Niiden puutteen vuoksi tyrannit ja fasistit voivat nousta valtaan, johtaa kokonaiset valtiot ja imperiumit keskinäisen sodan partaalle. Me uskomme että kaikki tämä on torjuttavissa seminaariyleisön tietouden ja osaamisen kehittämiskyvyn laajentumisen avulla, jossei kokonaan niin ainakin siten että se tukee muuta vastaavaa kehitystä. Toivotamme kaikille hyvää joulua, ja odotamme innolla sitä hetkeä kun osallistutte seminaariimme. Muistakaa olla hyvä alamainen, älkääkä turhaan suututtako vallanpitäjiä, vaikkeivät he olisikaan innoissaan ajatuksesta että alamaisten osaamisen kehittämisen omaehtoinen kyvykkyys lisääntyisi spontaanisti.